Βασικές Κατασκευαστικές Αρχές

Βασικές Κατασκευαστικές Αρχές

Σε κάθε κτίριο εφαρμόζονται με ακρίβεια οι μελέτες της αντίστοιχης οικοδομικής άδειας , και επομένως κάθε νέα κατασκευή είναι σύμφωνη με τον νέο ΓΟΚ ( Γενικό Οικοδομικό Κώδικα) και το νέο αντισεισμικό κανονισμό ( ΕΑΚ 2000 ). Επίσης, οι ηλεκτρολογικές μελέτες και εγκαταστάσεις γίνονται σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384 και κατά αυτό τον τρόπο σε όλες μας τις νεόδμητες οικοδομές εφαρμόζουμε την θεμελιακή γείωση, ανεξάρτητα το μέγεθος και τον όγκο της οικοδομής. Η μελέτη του φυσικού αερίου αλλά και η κατασκευή του γίνονται σύμφωνα με το ΦΕΚ 963 / 12-7-2003 , ώστε να είναι άμεσα δυνατή η σύνδεση με το φυσικό αέριο εφόσον ενεργοποιηθεί το δίκτυο από τη Δ.Ε.Π.Α. Όλος ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός είναι πιστοποιημένος κατά τα διεθνή πρότυπα ποιότητα(ISO, CE, κ.τ.λ.)

Το βάθος της εκσκαφής εξαρτάται από το εάν το κτίριο έχει υπόγειο ή όχι και επίσης από το βάθος που θα βρεθεί σταθερό έδαφος. Η επιφάνειας της εκσκαφής εξομαλύνεται με μπετόν καθαρισμού για καλύτερη τοποθέτηση και μη οξείδωση του σιδηρού οπλισμού της θεμελίωσης. Η θεμελίωση γίνεται σύμφωνα με τη στατική μελέτη της οικοδομικής άδειας, από οπλισμένο σκυρόδεμα αναγνωρισμένης ποιότητας. Επιπλέον από τις πρώτες κατασκευές της εταιρίας χρησιμοποιούμε ρευστοποιητές κατά την διάρκεια κατασκευής του φέροντος οργανισμού. Για τον έλεγχο του οπλισμένου σκυροδέματος παίρνονται δοκίμια από τους μηχανικούς της εταιρίας μας.

Οι κολόνες, τα δοκάρια, οι πλάκες και τα κλιμακοστάσια φτιάχνονται με βάση τη μελέτη της οικοδομικής άδειας. Έπειτα από την δημιουργία καλουπιών και την τοποθέτηση του σιδηρού οπλισμού (απο σίδερα της ΣΙΔΕΝΟΡ) τοποθετείται όπου απαιτείται, μονωτικό υλικό για την άριστη θερμομόνωση του κτιρίου.

Η τοιχοποιία γίνεται από αρίστης ποιότητας υλικά. Οι εξωτερικοί τοίχοι κατασκευάζονται διπλοί δρομικοί με ενδιάμεση μόνωση και κατασκευή δύο οπλισμένων σεναζιών, ένα στο ύψος της ποδιάς των παραθύρων και ένα στο ύψος των πρεκιών των πορτοπαραθύρων για καλύτερη συμπεριφορά της κατασκευής.

Οι εσωτερικοί τοίχοι κατασκευάζονται μονοί δρομικοί με ένα ή δύο οπλισμένα σενάζια, ανάλογα το μήκος. Στο στάδιο των επιχρισμάτων αφού γίνει το πρώτο χέρι πεταχτό μια δυο μέρες πριν ξεκινήσουνε τα λασπώματα και μπουν τα υαλοπλέγματα όπου χρειάζεται. Στα εξωτερικά για καλύτερη ποιότητα σοβά χρησιμοποιούμε ρητίνη για καλύτερη στεγανοποίηση.

Οι τοίχοι του κτιρίου, εξωτερικοί και εσωτερικοί, βάφονται από εξειδικευμένο συνεργείο με χρώματα αρίστης ποιότητας γνωστών και εγγυημένων εταιριών. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και η δυνατότητα να επιλέξει κανείς τα χρώματα των εσωτερικών χώρων του διαμερίσματός του.

Σε όλα τα κτίρια γίνεται μελέτη για τη δημιουργία χώρων πρασίνου όπως ζαρντινιέρες και κηπάκια στα οποία τοποθετούνται διαφόρων ειδών φυτά και διακοσμητικός φωτισμός όταν είναι επιθυμητός. Το δάπεδο της πυλωτής γίνεται σταμπωτό σύγχρονης τεχνολογίας σε χρώμα σύμφωνο με τον εξωτερικό χρωματισμό των όψεων του κτιρίου.

Οι κατασκευές μας χαρακτηρίζονται από :
– Πλήρης εφαρμογή του νεότερου αντισεισμικού κανονισμού .
– Ελληνικά Σίδερα οπλισμένου σκυροδέματος
– Παρακολούθηση όλων των φάσεων τις κατασκευής από τον κατάλληλο συνεργάτη(Πολιτικό Μηχανικό-σίδερα μπετά, Αρχιτέκτων Μηχανικό-χάραξη, Μηχανολόγο Μηχανικό-υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, θέρμανση, φυσικό αέριο κ.τ.λ.)
– Θεμελιακή γείωση – Αποστάτες για προφύλαξη των σιδήρων από διάβρωση
– Ρευστοποιητή στο μπετό για την καλύτερη στατική συμπεριφορά του φέροντος οργανισμού
– Τοιχοποιίες με σενάζια και μόνωση
– Μονώσεις σε όλο το κτίριο από πυλωτή εξωτερικούς χώρους έπ’ αορίστου χρόνου. στην ταράτσα χρησιμοποιούμε αντεστραμμένη μόνωση με DOW ασφαλτόπανα και βιομηχανικό δάπεδο η πλακάκι. Χρησιμοποιούμε τα καλύτερα υλικά της αγοράς με εγγύηση
– Για καλύτερη πρόσφυση του σοβά στους εξωτερικούς χώρους χρησιμοποιούμε LATEX SIKA
– Υδραυλικά με πλαστικές σωλήνες βαρέου τύπου
– Ύδρευση TALOS ECUTHERM επενδεδυμένη – Αυτόνομη κεντρική θέρμανση με εγκατάσταση ηλιακών θερμοσιφώνων τριπλής ενέργειας με ανεξάρτητους θερμοστάτες για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης – Εγκατάσταση φυσικού αερίου.
– Πλήρης εγκατάσταση συναγερμού με δυνατότητα εγκατάσταση συναγερμού πυρός στους κοινόχρηστους χώρους . – Αυτόνομη επίγεια TV σε όλα τα δωμάτια .
– Αυτόνομη δορυφορική TV στο σαλόνι .
– Εξωτερικά αλουμινένια κουφώματα με σήτες
– Διπλά τζαμιά
– Είδη υγιεινής και πλακίδια δαπέδου και μπάνιου καλής ποιότητας σε συνεργασία με τα πιο γνωστά ονόματα του χώρου
– Βρύση και στεγανές πρίζες στους εξώστες (μπαλκόνια)
– Ιταλικά ντουλάπια κουζίνας
– Κάθε αποθήκη έχει φως πρίζα από το ρεύμα του κάθε διαμερίσματος – Άνετες , ασφαλισμένες με αυτόματες γκαραζόπορτες , θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων .
– Δεκτός έλεγχος για την οικοδομή μας από μηχανικό της επιλογή σας